Klanten Brillenspecialist

Dijk Optiek    Ljurkstrjitte 43a    9271 CR  De Westereen     0511-441705    info@dijkoptiek.nl

Sinds 1964

Afspraak maken Lenzen bestellen Online brillen passen Zorgverzekering Declaratie Contactlenzen

optometrist contactlensspecialist opticien

Instructie vormvaste lenzen


Was je handen voordat je de lenzen aanraakt. Zorg ervoor dat de lenzen niet in aanraking komen met cosmetica. Reinig de lenzen direct nadat ze zijn uitgedaan. Gebruik alleen de door ons aanbevolen vloeistoffen. Spoel elke dag de lenshouder schoon. Doe bij pijn, rode ogen en andere problemen de contactlenzen uit en kom bij aanhoudende

klachten langs voor controle.


Inzetten

Neem bij het eerste keer inzetten van de lenzen rustig de tijd. Ga aan tafel zitten en leg een spiegel op tafel. Leg de lens met de bolle kant op de top van de wijsvinger en doe een druppeltje inzetvloeistof op de binnenkant van de lens. Houdt het oog wijd open en breng de oogleden nog verder van elkaar. Buig voorover en kijk naar een vast punt. Plaats de lens voorzichtig op het oog. Knipper een paar keer. Als je alles goed ziet, zit de lens goed. Zet nu de andere lens op dezelfde manier in.


Uitdoen

Buig het hoofd voorover, plaats een vinger in de buitenste ooghoek en sper je oog wijd open. Trek nu de ooghoek iets naar buiten en knipper: de lens valt vanzelf uit je oog. Als het niet lukt, gebruik dan een zuigertje.

In het begin zal het vooral bij het inzetten en uitdoen van lenzen wel eens voorkomen dat een lens verschuift. Kijk hieronder:


Wat te doen als:

de lens achter het bovenste ooglid zit.

Houd het hoofd achterover. Kijk naar beneden en houd de lens met het bovenste ooglid tegen. Als je nu recht vooruit kijkt, duw je de lens met het ooglid op zijn plaats.


de lens achter het onderste ooglid zit of in de buitenste ooghoek.

Doe dan hetzelfde maar nu met je onderste ooglid terwijl je naar boven kijkt.

de lens in de ooghoek bij de neus zit.

Kijk dan naar de neus en doe het oog dicht. Je voelt de lens vanzelf op zijn plaats schuiven. Als het niet lukt, gebruik dan een zuigertje om de lens van het oog te halen.


De lenzen kunnen nooit achter het oog raken, het oog is namelijk omsloten door spierweefsel. Je vindt ze altijd terug mochten ze verschoven zijn.